Szita Károly köszönetet mondott a kaposváriaknak, hogy két esztendeje bele mertek vágni a város történetének egyik legnagyobb fejlesztési programjába, amelynek köszönhetően megújult a belváros és a lakótelepek, megépült az új nagypiac és a fürdő, átépült a kulturális központ, bővült az ipari park és a kórház is.

Szita Károly beszélt a 2012-ben indult 12 milliárd forint értékű beruházási programról, melynek része a közösségi közlekedés fejlesztése, a távhőrendszer korszerűsítése, a lakótelepek megújítása és a Deseda ökoturisztikai fejlesztése.

A város stratégiai - és egyben munkahelyteremtő - ágazata az élelmiszergazdaság, ezért indította útjára a város az egyetemmel együtt a Kaposvári Élelmiszer Programot, s ezen belül a Dél-Dunántúli Sertésprogramot, amely 2016-ra megduplázná a sertések számát a régióban.  
Kaposvár polgármestere beszélt a nehéz helyzetbe kerül és megmentése váró Kométáról is. „Tennünk kell helyzetének javítása érdekében. 900 munkahelyről, 900 család megélhetéséről van szó.”

Az energiapolitikáról szólva Szita Károly úgy fogalmazott: „azt szeretnénk, hogy Kaposvár továbbra is az ország egyik legolcsóbb városa maradjon.” Ezt a cél szolgálja a közszolgáltatók önkormányzati tulajdonban tartása, a Holding megalakítása, a távhőrendszer, a hulladékkezelés, a tömegközlekedés korszerűsítése, valamint a környezetbarát és olcsóbb energiaforrások felkutatása.

Szita Károly szerint Kaposvár óriási lépéseket tett, hogy híresen erős közösségei működjenek, s ez a követendő példa a jövőben is: „Az út amelyet választottunk a közösség. A válasz, amelyet megtaláltunk pedig az összekapaszkodás, amely Kaposvár talán legjellemzőbb tulajdonsága lett az elmúlt másfél évtizedben.”

Címkék: hazában, hiszenk, munkában, évéértékelő, kaposváriak, politika