Videó kommnetár nélkül:

 

 

A közmunkás szakszervezet azt szeretné, hogy jogaik érvényesülésén túl, ne 49 ezer forint legyen a közmunkásbér, hanem minimum 60200 forint. Kezdeményezésüket az MSZP is szorosan támogatja.Több városhoz hasonlóan Kaposváron is összegyűltek a kormány ellen tiltakozók, hogy a szegénység ellen tüntessenek.


Én is voltam munkanélküli. Nagyon szegény családban nőttem fel, petróleum lámpa volt este a világításunk és az mellett tanultunk. Most ugyanezt a helyzetet látom, egyre többen élnek emberek ugyanilyen szegénységben. A gyerekeket nem tudják etetni, este éhesen fekszenek le, hogy ne érezzék azt hogy éhesek, és reggel még éhesebben ébrednek fel- mondja Takácsné Kovács Ágota.
A csendes demonstrálók igazságosabb jogokat szeretnének.


Ugyan azok a szabályok vonatkozzanak a közmunkára is, ami a rendes munkára, ugyan úgy a munkatörvény könyve vonatkozzon rá, és ugyan úgy járjanak el a szabadságolások tekintetében is, és ugyan azok a jogok érvényesüljenek, mint korábban - mondja a Közmunka és Munka Blog Érdekvédelmi Csoport szerkesztője, Kemenczei Róbert.

A kezdeményezést a szocialisták is támogatják.
- Azért támogatjuk a közmunkás szakszervezet kezdeményezését, mert olyan célokat fogalmaztak meg amelyeket azt gondolom, hogy minden felelős döntéshozó támogatni tud ebben az országban. Azt szeretnék elérni pl-ul, hogy ne 49 ezer forint legyen a közmunkásbér, hanem 60200 forint legalább - teszi hozzá az mSZP városi elnöke, Pintér Attila.


A FIDESZ kaposvári frakciója azonban elítéli az MSZP ingyen kampányát.
- Ez felháborító, azért felháborító, mert MSZP-s politikusok saját céljukra használnak fel kiszolgáltatott, szerencsétlen sorsú embereket. Azt tudom üzenni nekik, hogy szégyellje magát minden MSZP-s politikus, aki részt vett ebben az akcióban - mondja a kaposvári képviselő-testület FIDESZ frakció vezetője, Mihalecz András.


Az éhségmenet vasárnap délelőtt indult el a fővárosba, és várhatóan csütörtökön érkeznek a Parlament elé.

Címkék: indult, éhéségmenet, vasárnap, MSZP, Somogy, politika, Kaposvár