A Somogy Megyei Kormányablakban 2011. november 30-ig összesen 3763 ügyfél fordult meg. Az ügyfelek összesen 3775 (2129 ügykörbe tartozó, 1646 ügykörön kívüli) ügyet intéztek. (Összesen 618 konkrét kérelmet nyújtottak be.) A leggyakrabban intézett ügykörbe tartozó ügyek: ügyfélkapu létesítés, utazási költségtérítés, családi pótlék igénylés, GYES igénylés. A legforgalmasabb időszakok: 10.00-11.00 és 14.00-15.00 között voltak.

Annak érdekében, hogy a Kormányablak szélesebb körben ismertebbé váljon, tájékoztató táblákat, illetve kiadványt helyeztek el a szakigazgatási szerveknél, valamint a polgármesteri hivataloknál.

Több esetben külföldi állampolgárok is megfordultak a Kormányablakban – állampolgársággal összefüggő ügyekben, családi pótlékkal kapcsolatos érdeklődés, külföldi állampolgár házasságkötésével kapcsolatos ügyben, illetve kuriózumként egy holland nyugdíjas életben léti igazolás iránt érdeklődött (konzulátus adja ki külföldi nyugdíjasnak arról, hogy Magyarországon él).

Eddig öt egyszerűsített honosítási kérelmet nyújtottak be, az utóbbi időszak „sláger témái „: gázár támogatás, nők 40 éves szolgálati idejével kapcsolatos érdeklődés, családi adózással kapcsolatos kérdések, valamint a nyugdíjbiztosítók reálhozamával kapcsolatos kérdések. Aktuális témaként a lakáshitelek törlesztésével kapcsolatosan is érkeztek ügyfelek, ilyen kérdésekben az ügyfélszolgálat a PSZÁF kaposvári kirendeltségével összehangolva nyújt segítséget. Települési statisztika is készül – önkéntes adatszolgáltatás alapján - amely azt mutatja, hogy a megkérdezettek kb. 1/5-e vidéki, 4/5-e pedig kaposvári lakos.

Címkék: népszerű, államtitkár, kormányablak, somogy, politika, kaposvár