A magyar kormány tervei szerint jövőre csak azok a cégek foglalkozhatnak víziközmű szolgáltatással, amelyek állami, vagy többségi önkormányzati tulajdonúak, és legalább 200 ezer fogyasztójuk van. A Kavíz Kft.-nek nincs ennyi. Így egyesülnie kell más térségi szolgáltatóval. A cég regionális társaságot alakít a Somogyvíz Kft.-vel és a Dél-zalai Víz és Csatornamű Zrt-vel. Az önkormányzat ezzel a lépéssel biztosíthatja az eddig megszokott díjakat.


Szita Károly polgármester azt mondja: amennyiben ezt a döntést nem hozzák meg, akkor nem kapták volna meg a következő év második felétől azt az akkreditációs lehetőséget, hogy önmaguk víz- és csatornaműveit üzemeltessék, és szoltáltassanak. - Nagyon fontos szempont volt a döntés meghozatala előtt, hogy a közműdíjak tekintetében annak szerezzünk érvényt, ami már régóta elvünk, hogy a kaposváriak járjanak a legjobban - tette hozzá a város első embere.


A hulladékgazdálkodási törvényt is átalakítja a kormány. Lakossági szolgáltatást szintén csak állami, vagy többségi önkormányzati tulajdonú cég végezhet. Ehhez át kell alakítani a KVG Zrt. működését.
Az átláthatóbbá tétel érdekében szétválasztják és önálló cégekké alakítják a társaságot. Így lesz egy kaposvári, egy erdélyi és egy a Dunakanyarban szolgáltató cég. Utóbbiakat eladná a A Kapos Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója Gombos Attila azt mondja: a területek leválasztásával, nyereségesen történő értékesítésével szeretnék egy gazdaságosabb, racionálisabb és egy átláthatón jól működő szervezetet létrehozni.


Az átalakítás nem befolyásolja a kaposvári szemétszállítási díjakat. Azok csak annyira emelkednek, mint eddig. A képviselő-testület döntött arról is, hogy a régi vásárcsarnok épületén elkezdik a felújításokat. Téliesítenek, betonoznak és kicserélik a világítást.

Címkék: átalakítás, Szita, Károly, szemét, közgyűlés, Kaposvár, politika