Schmitt Pál Kaposváron találkozott Szita Károly polgármesterrel, majd részt vett és beszédet mondott az ünnepi közgyűlésen, ahol Juhász Tibor Somogy megyei  kormánymegbízott javaslata alapján a Köztársaság Elnökének Díszoklevele Érem kitüntetést adományozta kiemelkedő szakmai, vezetői teljesítménye elismeréseként hét somogyi személynek.

A kitüntetettek:
Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának javaslatai: Pojtner János - pékmester, dr. Rostásné dr. Galambos Erzsébet - iskolaorvos, Horváth Miklós - iskolaigazgató

Somogy Megyei Kormányhivatal javaslata: Vetési Bernadett - főosztályvezető, Somogy Megyei Kormányhivatal

Somogy Megyei Önkormányzat javaslatai: Csapody Balázs - étterem tulajdonos (Balatonszemes, Kistücsök Étterem), Galbavy Jenő - szentesrendi prior atya, Viola Ernő és Violáné Bakony Ibolya - csurgói könyvtárosok

A képen Vetési Bernadett, a Somogy Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője veszi át kitüntetését.

Vetési Bernadett 1

Vetési Bernadett 2

Később a Munkácsy Mihály Gimnáziumba rendhagyó osztályfőnöki órát tartott. A gimnázium előtt tüntetők fogadták. Úgy tudjuk: a tiltakozást a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke, Árok Kornél vezette. A tüntetők egyebek mellett „Nemzeti inzultáció” és „Demokráciát!” transzparensekkel tiltakoztak a kormány politikája ellen.

Schmitt Pál ezután gyárlátogatáson vett részt a Lakics Gépgyáró Kft-nél. Az államfő délután megtekintette a Petesmalomban kialakított vidraparkot, majd Nagyatádon találkozott Ormai István polgármesterrel, Csurgón pedig Szászfalvi László egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, és Füstös János polgármester fogadta őt. A napot Schmitt Pál Balatonlellén zárta, ahol megtekint egy pincészetet.

Nézze meg a köztársasági elnök kaposvári látogatásáról készült videót!

 

 

A köztársasági elnököt ezúttal is elkísérte útjára felesége, Schmittné Makray Katalin, aki a Bárczi Gusztáv Módszertani Központba látogatott.

Smittné

Smittné2

Smittné3

A gyerekek rövid műsort adtak neki, majd ajándékkal és egy kis judo bemutatóval kedveskedtek az egykori olimpikonnak. Schmittné Makray Katalin a Kapospontnak elmondta: a mai nap programjának összeállításában Somogyból ajánlatot kaptak. Ebből választották ki a nekik szimpatikusat. A köztársasági elnök felesége így megtekintette a Rippl- Rónai kiállítást, a kaposvári kórház Káli intézetét.

Smittné4

Smittné5

Smittné6

Smittné7

A látogatások sorába pedig belefért a szennai skanzen, a Fokvári-tanya biogazdasága, Baglaspusztán Somos László atya tanodája, Fonyódligeten pedig a megyei önkormányzat gyermektábora is.

Nézze meg Schmittné Makray Katalin kaposvári látogatásáról készült videót!

 

 


Az államfő az ország valamennyi megyéjét felkeresi januárban kezdett körútján, amelynek első állomásaként Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe látogatott, majd Veszprém, Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér és Tolna megye következett.

Címkék: Schmitt, Pál, pincészet, politika, Somogy, kaposvár