Hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomozást rendeltek el a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete működése során elkövetett cselekmény miatt ismeretlen tettes ellen. A Tettrekész Rendőr Szakszervezet kedden még tüntetett a Parlament előtt - a rendvédelmi nyugdíjasok munkába állítása ellen tiltakoztak.  A pénteki eljárás során lefoglalták könyvelésüket és számítógépeiket.

Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet főtitkárát péntek késő délután óta a szekszárdi rendőrségen gyanúsítottként hallgatták ki a kaposvári nyomozóügyészek - értesült az MTI. Az ügyészség szabálytalan pénzmozgásokat vizsgál a szakszervezetnél, de azt nem mondták meg, mekkora összeget kifogásolnak. Részleteket nem árultak el a nyomozás befejezéséig.

Szima Judit az eljárást jogszerűtlennek tartja, ezért panasszal élt ellene. Honlapjukon a szakszervezet vezetői úgy fogalmaznak: alaposan feltételezhető, hogy az ügyészség parancs alapján jár el, amelynek mondvacsinált ürügye csupán a hivatkozott büntetőeljárás, a valódi cél az, hogy a TMRSZ hétfőre tervezett demonstrációját ne tudja megtartani, de legalábbis megnehezítse a demonstráció szervezését.

Címkék: Szima Judit, demonstráció, szakszervezet, őrizet, rendőrség, politika