A visszatérés ugyan önkéntes lesz, és azok sem veszítik el a nyugdíjukat, akik ezt nem vállalják, viszont meg fogják adóztatni a juttatásukat.

 

Egy nyugdíjas börtönőr levelet írt a somogyi országgyűlési képviselőknek, ami megjelent a Kapos.hu oldalon.

„Arra kérem önt, ha már segíteni nem tud rajtunk a kormány, akkor legalább földönfutóvá ne tegyen bennünket... A családom létének a megóvására, most már mindenre képes vagyok.”

Az országgyűlési képviselő így válaszolt:

„...Világosan látni kell: ma az ország lakosságának egyharmada tartja el a kétharmadát! Nincs elegendő nyugdíjjárulék, adó és egészségügyi hozzájárulás ahhoz, hogy az ország működőképes legyen!...”

A honlapon magasra csaptak az indulatok, amelyek a csütörtöki lakossági fórumon sem csillapodtak. Nyugdíjas rendőrökön, katonákon, tűzoltókon kívül mások is ott voltak.

- A rendvédelmi dolgozóknak és mi úgy gondoljuk, hogy egy szélesebb réteg szerzett jogainak megvonásáról van szó - fogalmazott Vígh Attila, nyugállományú rendőr őrnagy. - Így az ezzel érintett állomány, és a mozdonyvezetők vannak jelen, továbbá rokkantnyugdíjasok is.

Sokan hiteleket vettek fel a nyugdíjukra:

- Ez a törlesztőrészletem, amit elvesztek, és nem tudom kifizetni, és még a rendőr fiamat is sajnos segítenem kell - tette hozzá Lantos László nyugdíjas honvéd alezredes.

Ha nem születik számukra megfelelő megoldás, készek demonstrálni:

- Több mint 100 ezren vagyunk, és arra a pillanatra várunk, amikor elmegyünk a Parlament elé, és addig nem jövünk el, amíg nem érjük el, amit akarunk! - jelentette ki Nagyné Horváth Ildikó, a Belügyi Dolgozók Rendvédelmi Szakszervezetének tagja. Ezt dübörgő taps fogadta.

Addig azonban várnak, amíg hétfőn le nem zárul az egyeztetés a belügyminiszterrel.

Címkék: Heintz Tamás, rendvédelmi dolgozók, börtönőr, demonstráció, szakszervezet, képviselő, politika