A KDNP városi elnöke Gíber Vilmos beszédében azt mondta, a választás után felpezsdült a megyei pártélet, számtalan helyről jelezték vissza, hogy alapszerevezetet kívánnak alakítani. A választások óta csaknem 10 alakult a megyében. Azonban a párt célja, hogy visszanyerje azt az állapotát ami a leépülés előtti időszakban jelezte a pártot, hiszen abban az időben szinte minden nagyobb településen volt alapszervezete a kereszténydemokratáknak. Somogy megyében jelenleg 17 alapszervezet működik, további 10 alakulóban van, viszont a pártvezetés célja, hogy legalább 40-50 legyen megyei szinten.

A közeljövőben a KDNP somogyi szervezete azt tartja elsődleges céljának, hogy a helyi közösségekkel megismertessék, a párt elképzeléseit oktatás és szociálpolitikai szemszögből.

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő Rubovszky György az ülésen azt mondta, őszig a párt legfontosabb feladata az igazságszolgáltatási törvény módosító csomag lesz, amit szeretnének elfogadtatni az Országgyűlésel. A KDNP-t jelenleg 3 három törvény érinti: egyházügyi, szociális és csaladügyi, valamint a jelképek és a magyarsággal kapcsolatos törvények. A párt tervei szerint 10 törvény születhet meg még a nyári szünet előtt, ősszel az új alaptörvény miatt pedig újabb 31.

Az ülésen az állítólagos koalíciós feszültségről is szó esett. A kaposvári KDNP vezetés cáfolta, hogy a két kormányzó párt között komolyabb nézeteltérés volna.Rubovszki azért állt fel múlt héten és vonult ki az Alkotmányügyi bizottság ülkéséről mert úgy gondolta a levezető elnöknek a házszabály szerint kell a bizottsági ülést vezetni, a frakció nem kapott szót (a nyugdíjjal kapcsolatos kérdésben, amit támogtnak) és így akarták lezárni a vitát, valamint Pokorni és Hoffman szembenállása is inkább csak személyes villongás, mintsem valódi feszültség.

Címkék: választmányi ülés, rubovszky, gíber vilmos, kdnp, somogy, politika