A testület csütörtök délutáni üléséről érkezett a hír. A KaposPontot tájékoztató forrásunk arról számolt be, hogy az előzetes egyeztetéseken még arról esett szó: a televíziót esetleg összevonják a művelődési központtal. A testületi ülés előterjesztésében is ezt alátámasztó sorok olvashatók: „A város polgárainak tájékoztatása a nyilvánosság biztosítása érdekében indokolt, részben önálló intézményként a Városi Televízió megtartása, ezt segítheti azt a tényt is, hogy a 8 települést érintő kiépült szélessávú internet szolgáltatás részesévé vált  a Városi Televízió is.” (Sütő László polgármester)

Egy ellenszavazattal a testület döntött erről. Úgy tudjuk: annak ellenére, hogy a televíziónak nyert pályázati támogatásokat vissza kell fizetniük.

A Kapospont információi szerint február végéig még lesz adása a Marcali városi Televíziónak, utána pedig egy helyi vállalkozónak adják ki üzemeltetésre.

A televízió munkatársait hiába hívtuk, azt mondták: a döbbenettől egyelőre képtelenek bármit is mondani, hívjuk őket holnap. Mivel még tart a testületi ülés, sem a Fidesz-frakció tagjait, sem Sütő László polgármestert nem értük el. Természetesen mihelyt sikerül velük beszélni, tájékoztatunk a Marcali TV várható további sorsáról.

A városi televízió jogelődje 1989-ben jött létre Marcaliban, az elsők között Somogy megyében. A szerkesztő-operatőri és technikai munkákat az a Bognár Endre látta el, aki máig a helyi tévé főszerkesztője.

Mint arról korábban beszámoltunk, legutóbb Balatonbogláron és Balatonlellén változott a helyi televízió sorsa: mindkét városban a megyei önkormányzat tulajdonában lévő Somogy TV kapta meg az üzemeltetés jogát.

Címkék: megszüntették, Marcali, televízió, politika