Az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülése nagy többséggel elfogadta az Európai Bizottság 2011. évi munkaprogramjára vonatkozó parlamenti határozatot. A néppárti, szocialista és liberális frakciók által közösen elõterjesztett állásfoglalás felszólítja az Európai Bizottságot az állami nyugdíjrendszer megerõsítésére.

Szájer József kiemelte, hogy a pénzügyi válság hatására számos európai országban nõ a vonzereje a nagyobb biztonságot nyújtó állami nyugdíjpillérnek, számos ország vizsgálja felül saját rendszerét és igyekszik az állami rendszert megerõsíteni. "Bár a nyugdíjrendszer alapvetõen nemzeti hatáskörbe tartozik, fontos, hogy az Unió irányt mutasson ebben a lényeges hosszú távú kérdésben" - hívta fel a figyelmet a Fidesz európai parlamenti képviselõcsoportjának elnöke.

"Az én hazám, Magyarország épp ebbe a helyes irányba tett egy fontos lépést egy szerdán elfogadott törvénnyel. Az Unión belüli nyugdíjvitának a Fehér majd a Zöld könyvekrõl ebben a szellemben kell folynia. Erre szólítja fel az Európai Parlament a Bizottságot a nyugdíjrendszer hosszú távú fenntarthatósága érdekében" - zárta felszólalását Szájer József.

Címkék: Szájer József, nyugdíjrendszer, Európai Parlament, politika