Az októberi önkormányzati választáson 100 százalékos volt a részvétel, de a két független polgármesterjelölt, Horváth Gábor és Buzsáki Zoltán egyaránt 20-20 szavazatot kapott.

- Rendben lezajlott az önkormányzati választás Somogyban - összegzett a választások után Vörös Tamás címzetes főjegyző, a területi választási iroda vezetője. - Libickozma valószínűleg történelmet írt, hiszen mindkét polgármesterjelölt 20-20 szavazatot szerzett. Ebben az esetben meg kell ismételni a választást. Addig pedig a jelenlegi polgármester intézi a falu ügyeit - fogalmazott Vörös Tamás.

Somogyban átlagosan 3 jelölt volt egy-egy településvezetői posztért a megye 245 településén. 32 faluban 1-1 jelölt indult, de Ötvöskónyiban 9-en pályáztak a polgármesteri székre. Előbbieknél akár egyetlen érvényes szavazattal is meg lehetett szerezni a választóktól a bizalmat.

A leadott 41 voks eldönthette volna a végeredményt, ám egyvalaki a választásra jogosult helyi lakosok közül mindkét indulót bejelölte, így szavazata érvénytelen volt.

Címkék: Libickozma, időközi, politika, választás