Hatékonyság, modernizáció, átláthatóság, forrásbefogadás. A megyei közgyűlés elnöke szerint ezek a szavak jellemzik a jövő évi költségvetés tervezetét.

- Talán nem túlzó, ha azt mondom, hogy teljesen kitett az állam mindenkori szerepvállalásának, vagyis az állami hozzájárulásnak - mondta Gelencsér Attila a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

Ezzel a Somogyért Egyesület is egyetért. Bár a koncepció elfogadásakor tartózkodtak.

- Az előző évi csökkentett költségvetéshez képest nem kapnak több lehetőséget a megyei és a települési önkormányzatok, ezért egy nagyon visszafogott vergődés látszik - mondta Gyenesei István a Somogyért Egyesület elnöke.

Az önkormányzati intézmények átszervezését tartalmazó programot két hete rendkívüli közgyűlésen fogadták el a képviselők.

- Ezeknek nagyon komoly költségvetési hatásai lesznek, és ez gyakorlatilag számszerűsítve is 600 millió forintról beszélünk, ezt meg nem csinálni, és ezt nem számba venni a költségvetési koncepcióban, több mint hiba lenne - mondta Csorba Ottó Fidesz frakcióvezető.

Az MSZP-s Feigli Ferenc bár egyetértett az előterjesztéssel, mégis nemmel szavazott. A szocialisták egyelőre nem látják az átszervezés hasznát.

- Konkrét megtakarítással nem jár, sőt attól félek, hogy inkább költségtöbblettel jár - mondta az MSZP-s Horváth István.

A pénteki közgyűlésen új aljegyzőt is választottak Beckerné Hódos Eszter Diána személyében.

Címkék: Megyei Közgyűlés, Csorba Ottó, Somogyért Egyesület, MSZP, Gelencsér Attila, Fidesz, Somogy, politika