szili


Szili azért döntött így, mert a Szövetség a Jövőért Mozgalom vasárnap létrehozta a Szociális Unió pártját, amelynek elnökévé választották. Hangsúlyozta: ezzel a lépéssel az MSZP alapszabálya szerint párttagsága megszűnt.

Szili Katalin döntéséről írásban és szóban is tájékoztatta Mesterházy Attila MSZP-elnököt és Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét. Közölte, független képviselőként folytatja munkáját a parlamentben. Mandátumát az MSZP megyei listájáról kapta és nem adja vissza, mivel a szocialista párttal szakított, nem a választóival.

A volt házelnök azzal indokolta döntését, hogy az MSZP-nek az önkormányzati választásokon elszenvedett vereséggel vége van, új baloldali pártra van szükség. A szocialista politikus a Magyar Rádiónak azt nyilatkozta, hogy az MSZP az elmúlt fél évben sem értékelte társadalmi visszaszorulása okait, valamint képtelennek bizonyult szakítani neoliberális nézetrendszerével.


Címkék: Szövetség a Jövőért Mozgalom, Szili Katalin, volt házelnök, Szociális Unió Pártja, Kövér László, Mesterházy Attila, MSZP, politika