Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke csütörtökön találkozott és megbeszélést folytatott Winkler Tamással, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. nemrég kinevezett elnök-vezérigazgatójával.

A megbeszélésen áttekintették az ivóvíz-közmű, a csatorna-közművel kapcsolatos gondokat, problémákat. Gelencsér Attila és Winkler Tamás egyetértett abban, hogy a tiszta ivóvíz nemzeti kincs, ezért a hazai vízbázis fokozott védelme elsőrendű állami feladat. A magyar föld és víz védelme nem csupán egyéni és közösségi érdek, hanem nemzeti érdek és nemzeti érték is.

Véleményük szerint csak úgy törekedhetünk arra Somogy megye és a Dunántúl bármely városában vagy falujában, hogy egészségesek maradjunk, élhető életet éljünk, ha közvetlen és közvetett környezetünk, vagyis a levegőnk, az ivóvizünk, a talajunk és ezek által az élelmiszereink, tisztasága biztosított.

Gelencsér Attila és Winkler Tamás megállapodott abban, hogy az érintett területen lévő gondokat, problémákat a Somogy megyeiek érdekében igyekeznek közösen, együttműködve az elkövetkező időben orvosolni. Legfőbb cél, az emberek, a családok mindennapjait meghatározó, az életminőség kiindulópontját jelentő, a tiszta ivóvíz és megfelelő csatorna, szennyvízelvezetési szolgáltatások biztosításával méltó, XXI. századi körülményeket teremteni.

Címkék: ivóvíz közmű, Winkler Tamás, Gelencsér Attila, politika