Lamperth


Lamperth Mónika országgyűlési képviselőjelölt szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Fidesz és a Jobbik egymásnak ugrása a kampányban csak műbalhé és a két párt a valóságban együttműködik. Erre példaként azt hozta fel, hogy Vona Gábor Orbán Viktor polgári körébe lépett be, Tarlós István pedig arról beszélt, hogy a két pártot közös érdekek és célok vezetik. A politikus arról is szólt, hogy a Fidesz 2006-ban 81 helyen indított közös jelöltet a Jobbikkal, Wittner Mária pedig mindig kiállít a Magyar Gárda mellett.

- Kaposváron is együttműködik a Fidesz és a Jobbik. Nemes Károlya, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje 2006 óta a Fideszes kvótás helyén külső szakértőként dolgozik a kaposvári önkormányzat Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Műszaki Bizottságában – hívta fel a figyelmet Lamperth Mónika, aki egyben azt is elmondta, hogy ez az adat nyilvános és elérhető Kaposvár honlapján. Hozzátette: ebben a bizottságban dolgozik Heintz Tamás a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje.
Lampert Mónika azt is elmondta, hogy több bizottsági taggal beszélt, akik arról számoltak be, hogy rendszeresen egyeztetetten szavaz a két jelölt. A politikus szerint azt fogja mondani erre a Fidesz, hogy ez egy szakmai együttműködés, de ezt már ismerik, mert ezt játszotta a Fidesz a Miéppel is, amikor kormányon volt. A képviselő asszony az együttműködést értékelve azt mondta, hogy ha komolyan venné a Fidesz, amit mond ebben a műbalhéban, akkor már régen fel kellett volna szólítania Nemes Károlyt, hogy szíveskedjen lemondani.
- Felszólítom a Fideszt, hogy mondassa le Nemes Károlyt bizottsági tagságáról, ha ezt nem teszi, akkor már a látszatot sem akarják fenntartani a kaposvári fideszesek és jobbikosok - zárta szavait Lamperth Mónika.

- Nevetséges, egy gyenge, kaposvári embereket cserben hagyó párt erőtlen próbálkozása – így kommentálta az elhangzottakat Juhász Tibor Kaposvár fideszes alpolgármestere.

Címkék: Nemes Károly, Tarlós István, Wittner Mária, Vona Gábor, MSZP, Lamperth Mónika, Juhász Tibor, Választás 2010, Jobbik, Fidesz, Orbán Viktor, politika