Választás 2010


Somogyban a két nagy rendszerváltó párt egyike sem indulhat listán. Ehhez legalább két egyéni jelöltjüknek kellett volna összegyűjteni a szükséges ajánlószelvényt péntek délutánig.
Mészáros Ákos.

- 49 darab kopogtatcédulát vittünk be, abból 47-et fogadtak el és hitelesítettek. Sajnos, a délután négy órás határidőig nem tudtuk összeszedni a 750 darab kopogtatócédulát – mondta Mészáros Ákos az MDF megyei elnöke.

A 4 listaállító Somogyban: a Fidesz-KDNP, az MSZP, a Jobbik és az LMP. A megyében várhatóan 5 listás mandátumot osztanak majd ki. Az előrejelzések szerint 3-mat a Fidesz, egyet-egyet pedig az MSZP és a Jobbik kap.

A Fidesz-listáról várhatóan dr. Mátrai Márta és dr. Rubovszky György juthat a parlamentbe, és ha mindegyik egyéni jelölt győz, még a 9. helyen lévő Berényi László is befutó lehet.
Az MSZP-listát vezető Kolber István szinte biztos mandátumszerző.
Ugyanígy a Jobbik-lista élén lévő Pősze Lajos, aki viszont budapesti, így tehát a pártnak a területi listáról nem lesz somogyi képviselője. Az LMP listáját vezető kaposvári Kutas Viktornak viszont gyakorlatilag már nincs esélye mandátumra.

Címkék: Mészáros Ákos, MDF, SZDSZ, LMP, Választás 2010, Fidesz, MSZP, politika