- 1994 óta az önök bizalmából a parlamentben képviselhetem Kaposvárt – kezdte köszöntőjét szerda délután a MTESZ Székházban Lamperth Mónika. Somogy megyei 1. választókerületének jelöltje szerint sok munkájuk van benne, hogy Kaposvár fejlődik. Példaként említette a kórház, az egyetem fejlesztését, iskolák felújítását és a belváros megszépülését. Egy hármas programot is megfogalmazott a volt miniszterasszony: tovább segíti a város uniós fejlesztéseit, megtalálhatják őt a kaposváriak ügyes-bajos dolgaikkal, valamint képviseli a megyeszékhelyt az országgyűlésben. Ezen túl pedig fontos céljának tekinti, hogy Kaposvárt vonzóvá tegye a fiatalok számára.

 


Sárdi Árpád rövid átkötő szavait követően Szekeres Imre honvédelmi miniszter méltatta Lamperth Mónikát, akiben elmondása szerint olyan embert ismert meg, aki a városáért dolgozik és az elképzeléseit a valós életből meríti.

 


A miniszter szerint világos választási lehetőségek vannak. A Fidesz könnyű álmot ígér, de nem tudják, hogy hogyan kell kormányozni az országot. A Jobbik viszont káoszt ígér, felfordulásra és rendetlenségre szólított fel. Az LMP-re és az MDF-re adott szavazatok viszont elvesznek. Ezért a szocialistákra kell szavazni.

A miniszter beszélt még arról is, hogy nyolc év kormányzása után mérleget készítettek. Elismerik, hogy vannak erényeik és hibáik is, de a hibáikat ők nem titkolják el, hanem tisztességgel elismerik, mert csak így lehet változtatni.

Címkék: Szekeres Imre, választás 2010, Lamperth Mónika, MSZP, politika