Sávoly


Az Index információit megerősítette az állami cég: nincs meg a pénz az út építésére, és az ügy már nem kerül a kormány elé márciusban.

Az eredeti tervek szerint közpénzből épült volna meg a 7-es főutat és a Balatonringet összekötő út. A munkával idén június 15-re kellett volna elkészülni. Egyrészt át kellett volna építeni nagyjából hétszáz méteren az M7-es autópálya sávolyi csomópontjának összekötő ágát, hogy az közvetlenül csatlakozhasson a 7-es főúthoz. Másrészt egy 250 méter hosszú földutat átépíteni aszfaltburkolatú műúttá.

Erre a NIF Zrt. márciusban írt ki közbeszerzési eljárást, hogy kiválaszthassák a kivitelezőt. Azonban ezt a felhívást a napokban visszavonják. Az értesüléseket megerősítette Farkas Osrsolya a NIF kommunikációs igazgatója is. Megjegyezte azt is: cégüknek a közlekedési tárca 2009. december 3-i keltezésű levele rendelte el az útépítési tender kiírását. A minisztériumi levélben 2010. június 26-i dátum szerepelt befejezésre elvárt határidőként.

Az Index forrásai szerint az állami útépítő cégnél jogi aggályok és következményei miatt már korábban kihátráltak volna az ügyből és csak minisztériumi elvárás miatt írték ki a közbeszerzési eljárást. Maga a NIF is úgy érzi, hogy csak nagyon feszített tempóban épülhetett volna meg az út a minisztériumi elvárások szerint kiírt tender alapján. Az állami útépítő cégnél ráadásul úgy látták, hogy a beruházás finanszírozása sem biztosított.

Címkék: MotoGP, Balatonring, Sávoly, politika