Orbán V. (fidesz.hu)

fotó: fidesz.hu

- Nehéz nyolc év van mögöttünk - mondta a pártelnök - azonban arról se feledkezzünk meg, hogy az emberek minden elismerést megérdemelnek, mert kibírták - tette hozzá ironikusan. - Magyarországnak ma nincs jövőképe, ezért szükséges a változás. Az ország megindulhat egy jobb és sikeresebb holnap felé, amikor már nem csak arra kell törekedni, hogy túléljük és kibírjuk, hanem hogy előrelépjünk.

Orbán szerint az egyik legfontosabb, hogy szociális biztonság legyen az országban, mert az egy erőforrás a nemzet számára. Ahol az emberek hisznek a saját sikerükben, fontos számukra az összetartozás és számíthatnak a másikra.

Fontos, hogy a munka, család, otthon fogalma ismét jelentőséget kapjon, az embereket pedig megbecsüljék: olyan hely kell, ahová hazatérhetnek, s igazi család, biztonság várja a dolgozókat - mondta Orbán, majd hozzátette: ehhez meg kell szabadulni a diktatúrától, hiszen szabadság nélkül a rend csak nyomasztó káosz. A saját lábára kell állítani a magyar gazdaságot. Egymillió munkahely létrehozása, a hazai kkv szektor támogatása, magyar termékek, földek, vizek védelme, valamint a bűnözés elleni küzdelem - sorolta a következő kormány legfontosabb feladatait.

A többi párttal kapcsolatban a Fidesz elnöke úgy nyilatkozott, hogy megérti a szocialista szavazókat, akik csalódtak vezetőikben, hiszen hátat fordítottak nekik. Arra kérte a szavazókat, csak a józan ész politikáját támogassák, hisz a szélsőséges erőknek bármilyen nagy a hangjuk, nem lesz soha erejük, hogy változást hozzanak létre. Most egy erős és elkötelezett kormányra van szüksége Magyarországnak. Itt az ideje, hogy a gyengéket leváltsák az erősek.

Egyetlen felmérés van, aminek hinni lehet: és ez április 11-én van - szögezte le végül Orbán. Majd a szokásos „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” szlogennel búcsúzott.

Kapcsolódó szavazás

Mi a véleménye Orbán Viktor beszédéről?

A Fidesz elnöke pénteken tartotta meg évértékelőjét, melyben a múlt kudarcait és a jövő feladatait fejtette ki.


Címkék: Orbán Viktor, Választás 2010, Fidesz, politika