Mindkét médium korrekt módon kíván tájékoztatást adni a választás menetéről, egyenlő feltételekkel számol be a pártok jelöltjeiről és programjáról.

plakát

KAPOS TELEVÍZIÓ A Kapos Televízió már több alkalommal követte végig a választási kampányt, s mindig figyelt rá, hogy a pártok egyforma esélyekkel induljanak. Eddig egyetlen párt részéről sem érkezett panasz a pártok részéről. Újdonság azonban, hogy a Kapos Televízió immár a megye valamennyi választókerületében fogható, így nem vállalja fel, hogy valamennyi jelöltet bemutassa. Ehelyett a megyei listát állító pártok vezetőivel készülő vitaműsort sugároz.

A Kapos Televízió és Rádió Nonprofit Kft. tehát arra törekszik, hogy elősegítse az 2010. évi országgyűlési képviselő-választás törvényes, eredményes és etikus lebonyolítását. Ezt hiteles és objektív tájékoztatással, az egyenlő esélyek megteremtésével valósítja meg. Mint az az etikai kódexben is szerepel, tájékoztatást ad a választási értesítők és ajánlószelvények kiküldésének ütemezéséről és befejezéséről, valamint a névjegyzék közszemlére tételéről. A jelölés befejeztével ismerteti a Somogy hat választókerületében induló jelöltek névsorát, életkorát, jelölő szervezete nevét a választási bizottságok nyilvántartásai alapján. A kampányidőszakban valamennyi jelöltállító szervezet két-két kampányrendezvényéről ad hírt a szervezetek által kijelölt személy írásos igénybejelentése alapján 60-60 másodperc terjedelemben.

plakát

N-JOY MÉDIA Az N-Joy Média vezetése arra törekszik, hogy elősegítse a 2010-es országgyűlési választás törvényes, eredményes és etikus lebonyolítását. Ezt hiteles és objektív tájékoztatással, az egyenlő esélyek megteremtésével valósítja meg. A vonatkozó törvényeket betartva rendszeresen tájékoztatja hallgatóit a választás időpontjáról, előkészületeiről, technikai lebonyolításáról és a választással összefüggő közérdekű tudnivalókról. Korrekt módon tájékoztatnak, mindegyik párt négy ingyenes megjelenést kap műsoraikban. A választás estéjén pedig választási műsorral jelentkeznek.

Kapcsolódó anyagok

Címkék: politika