Dr. Gyenesei István a Somogyért Egyesület elnökének és országgyűlési képviselőjének véleménye a sajtóban (Index, Sonline, Magyar Nemzet Online, stb.) megjelent MDF-Somogyért együttműködéssel kapcsolatos találgatásokról.

Az MDF megyei választmányának ülésére a „Somogyért” nem volt hivatalos, azon nem vettünk részt. Állítólagos döntésükről miszerint négy jelöltünk közül hármónk iránt érdeklődést mutatnak a sajtóból értesültünk. Csak akkor tudunk véleményt mondani, ha az MDF megyei vezetése hivatalosan megkeres bennünket és elmondják, miben kérnek együttműködést, illetve segítséget tőlünk.

A Somogyért komoly civil erő, közel az emberekhez. Ezt bizonyítja, hogy négy évvel ezelőtt országosan egyedülállóan egyéni választókerületi győzelmet arattunk és személyemben képviselőnk jutott a Parlamentbe. Politika történeti kuriózum, hogy függetlenségemet megőrizve miniszteri tisztséget is betölthettem.

A Somogyért erejét mutatja, és számunkra megtiszteltetés, hogy az egyik rendszerváltó parlamenti párt támogatható értéket lát jelöltjeinkben. Az MDF-et a demokratikus politikai közép szervezett megjelenítőjének tartjuk. Józansága és szókimondása egyre inkább nélkülözhetetlen a magyar Parlamentben.

Azt már korábban eldöntöttük, hogy mint szervezet nem kötünk választási szövetséget más jelölő szervezetekkel, és ezen nem is kívánunk változtatni. Ugyanakkor jelöltjeink testületi jóváhagyással, második helyen elfogadhatják olyan - a politikai centrumban lévő - szervezetnek a támogatását vagy jelölését, amely számára az ország sorsa, s nem a párt pillanatnyi érdekei a fontosak.

Ha megismerjük az MDF megyei vezetésének pontos és többségük által támogatott álláspontját, akkor a Somogyért Szövetség legkorábban január 27-én szerdán az érintett jelöltjeink – dr. Bollók Sándor, Kövér István és dr. Gyenesei István – személyes véleményének figyelembe vételével egyenként fog dönteni az esetleges közös szerepvállalásról.

Címkék: MDF, Gyenesei István, Somogyért, politika