havas villamosos

Csütörtökön a délig elinduló InterCity vonatokon hely- és pótjegy nélkül lehet utazni. A VDSZSZ hajnali négy órától reggel nyolc óráig sztrájkolt a vasúton, a kollektív szerződésért szintén sztrájkoló BKV dolgozók melletti szolidaritásból.

A vasúttársaság a számok és a tények tükrében sikertelennek ítéli meg a VDSzSz Szolidaritás munkabeszüntetését, amely csak néhány esetben okozott járat-kimaradást, és késéseket. A sztrájk nem okozott jelentős károkat az utasoknak és a vasútnak sem.

A sztrájk kifulladt. Ezt a legfrissebb adatok is bizonyítják: az éjszakai műszakra vezényelt munkavállalók 97%-a dolgozott és mindössze 3% nem vette fel a munkát. A műszakváltás után szinte százszázalékos volt a munkába állás. Így az Budapest elővárosi közlekedésben és országosan is menetrend szerint jártak a vonatok. A menetrendnek megfelelő helyreállítás hamarosan megtörténik Budapest elővárosában. Az esztergomi vonalon 9:30 óráig, 10-15 perces késések várhatók. A Budapest–Miskolc vonalon a távolsági vonatoknál tapasztalható késések a kora délutáni órákra szűnnek meg.

Címkék: politika