Busz

Továbbra sem tudott megállapodni a BKV vezetése a szakszervezetekkel a kollektív szerződésről. Bár a tárgyalásokat még hétfő délután is folytatják, egyre valószínűbb, hogy kedden sztrájkolni fognak a közlekedési társaság dolgozói. Nem született megállapodás a még elégséges szolgáltatásokról sem.

Sztrájkba léphetnek a vasutasok is az egyre valószínűbbnek tűnő keddi BKV-sztrájkkal egy időben. Konkrét döntés azonban még nincsen a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének sztrájkbizottsága még nem döntött.

Hivatalosan egyelőre nem közöltek semmit, meghívójukban azonban az olvasható, hogy a VDSzSz Szolidaritás a BKV Zrt-nél a cégvezetés hibájából kollektív szerződés nélkül maradt munkavállalók követeléseinek nyomatékosítása érdekében szolidaritási sztrájkot tart. A médiát Gaskó István, a VDSzSz Szolidaritás elnöke tájékoztatja a sztrájkbizottság döntéséről kora délután.

A BKV-s szakszervezetek várhatóan kedden nulla órától lépnek sztrájkba, ha addig sem sikerül megegyezni a menedzsmenttel a kollektív szerződésről.

Címkék: politika