Fidesz

Magyarország még mindig gazdasági vészhelyzetben van – hangzott el a Fidesz elnökségének Siófokon tartott sajtótájékoztatóján. A párt vezetősége két napon át tanácskozott. Politikai fordulatra van szükség, a munkahelyek megvédése és a nyugdíjalap állami keretek között tartása is a következő kormányra vár – mondta Varga Mihály, a párt alelnöke.

Csütörtök reggel érkeztek a Fidesz vezetői a siófoki szállodába. A párt elnöksége a kétnapos ülésen a költségvetési helyzetről, az ország gazdasági állapotáról, valamint a következő kormány előtt álló kihívásokról tanácskozott. A parlament költségvetési bizottságának elnöke szerint a nyugdíjasok járandóságuk értékállóságára csak akkor kapnak garanciát, ha politikai fordulat következik be.

- Mi abban elég eltökéltek és határozottak vagyunk, hogy a nyugdíjasok pénzét, azt a nyugdíjalapot, amelyet az emberek befizetéseiből hozunk létre, mindenképpen állami keretek között tartsuk, ne hagyjuk, hogy ezt privatizálják, ne hagyjuk, hogy az MSZP ezt az állami nyugdíjalapot bármilyen módon is elkezdje kisajátítani, esetleg off-shore cégekbe menteni, privatizálni - hangsúlyozta Varga Mihály.

A munkahelyek megvédése is a Fideszre vár - tette hozzá. A munkanélküliség az elmúlt hónapban 13 éves rekordot döntött. November óta 24 ezerrel nőtt az álláskeresők száma.

- Nem engedhetjük meg, hogy akár a regisztrált, akár a nyilvános, akár a rejtett
munkanélküliség tovább növekedjen, és ahhoz, hogy ez a gazdaságpolitikai fordulat bekövetkezzen, ehhez politikai fordulatra van szükség - szögezte le. Tehát nyilván ettől a kormánytól nem várhatjuk el, hogy ezt a fordulatot végrehajtsa, képtelen erre, az elmúlt nyolc év ezt mutatja.

Az ország ipari termelése 2009. első 11 hónapjában jelentősen - 19 százalékkal - esett vissza. A párt alelnöke szerint ez is azt mutatja, hogy az MSZP megszorító intézkedései nem segítettek az ország helyzetén.

Címkék: Fidesz, politika