Választási esélyek

Ezt jósolja az általunk megkérdezett kaposvári politológus. Széki Éva szerint jövőre nem kerül be a parlamentbe Gyenesei István, Suchmann Tamás és Herényi Károly sem.  

Sok párt már bemutatta az egyéni képviselő-jelöltjeit. Egyelőre csak az biztos, hogy a Fidesz mind a hat körzetben megméretteti jelöltjeit, a Somogyért is ezt tervezi, de még tárgyalnak, egyelőre négy jelöltjük van. Az SZDSZ és az MDF, valamint a kisebb pártok jelöltjeiről még nem tudni semmit. Az MSZP később mutatja be jelöltjeit, de Lamperth Mónika és Kolber István biztosan indul. Az MSZP egyébként bízik a jó szereplésben, Kolber István, az MSZP megyei elnöke így fogalmazott:
- Mert az elmúlt 4 évben, illetőleg az elmúlt 8 évben, amíg szocialisták kormányoztak, rengeteget változott az ország. Magyarosrzág ma már egy más ország, egy modernebb, korszerűbb ország, ahol rengeteget fejlődtek az utak, a kórházak, az iskolák, az életkörülmények.

A Fidesz megyei elnöke azt mondja: ő mind a hat somogyi körzetben jobboldali győzelmet vár. Juhász Tibor, a Fidesz megyei elnöke szerint mind a hat választókerületben jó jelöltjük van. Alkamasak arra, hogy a választási harcban jól szerepeljenek. Hiteles politikusok, győzni akarnak, és szerinte győzni is fognak. A politológus is így vélekedik. Azt jósolja a mostani helyzetben, hogy tarol a Fidesz. A választások időpontját még nem tűzték ki, de előreláthatóan áprilisban voksolhatunk majd.

Címkék: politika