Egy körzetben mindenképpen nyerni szeretne a Somogyért a választásokon. Gyenesei Istvánban bíznak. A hétfői sajtótájékoztatójukon elhangzott: úgy tervezik, Somogy mind a hat körzetében állítanak jelöltet. Politikailag középen helyezkednek el, és minden olyan szervezet felé nyitottak, akik készek együtt működni a Somogyérttel a megye érdekében.

Somogyért jelöltjei

Somogyért négy egymást követő önkormányzati ciklusban a megyei önkormányzat meghatározó tényezője volt. Ők adták 12 évig a közgyűlés elnökét - hangzott el a sajtótájékoztatójukon. Gyenesei István 2006-ban függetlenként a parlamentbe is bekerült. Ott szerzett tapasztalatait szeretné a mostani kampányban is kamatoztatni. A 6. számú nagyatádi körzetben indul.

- Szabadsággal való élni tudás, a hit, a bizalomra épülő bátorság és nem utolsó sorban egy alázat, ami nélkül egyetlen politikus sem létezhetne. Ha ez megvalósulna, akkor a tagadások országából, valahol az igenek, az igenlők, az összefogás országává válhatnánk - hangsúlyozta dr. Gyenesei István, a Somogyért Egyesület elnöke.

A kaposvári körzetben Kováts Imrét jelölték. Szerinte átfogó intézményi reformra lenne szükség, ami érintené a közigazgatást, az egészségügyet, az oktatást és az adó- valamint a nyugdíjrendszert is.

Balatobogláron dr. Bollók Sándor indul. Szlogenje: egészséges embert, egészséges országot! Marcaliban Kövér István küzd majd a szavazatokért. Szerinte a vidék értékei az ország kincsei. Jelenleg négy körzetben indít jelöltet a Somogyért, de tárgyalnak arról, hogy mind a hatban legyen képviselőjük.

Címkék: Gyenesei István, Somogyért, politika