A kiemelt projekt 1 279 117 106 Ft értékben járul hozzá a szociális alapfeladatok és a szociális főosztály programjaihoz, a szakmai alapfeladatok továbbfejlesztését szolgálja.

A megvalósítás teljes időtartama 24 hónap. A projekt célja a szociális ágazat működésének modernizációjához, a szociális szolgáltatások átlátható működéséhez, ellenőrzéséhez, tervezéséhez, a döntéstámogatáshoz szükséges elektronikus szolgáltatások központi fejlesztése. A projektiroda a Szociális Főosztály keretében önálló projektirodaként működik. A célkitűzések négy alprogramon keresztül valósulnak meg. A projekt eredményeként létrejön egy Szociális Ágazati Portál, amely a legnagyobb információs adatbázisa lesz a szakágazatnak. Szintén a projekt fejlesztéseként a szociális szolgáltatások tervezetten, valós igényekre és keresletre irányuló koncepció mentén hatékonyan fognak működni.

A szolgáltatásfejlesztés központi, ezért hatása az egész ország szociális ellátórendszerére és annak hatósági feladataira, a szolgáltatások fenntartóira, működtetőire és igénybevevőire kiterjed.

Címkék: politika