Kaposfüreden kezdődtek meg idén a kaposvári beszélgetések. Ennek a polgármesteri fórumsorozatnak nagyjából három évtizedes múltja van már városunkban. A tapasztalatok azt mutatják: adott településrész lakói azért kedvelik, mert ilyenkor közvetlenül kaphatnak választ kérdéseikre, vagy fogalmazhatják meg véleményüket - tudtuk meg Nagy Attila, önkormányzati képviselőtől

Kaposfüreden a többi között a kerékpárúthálózatról, a Desedáról, lakóingatlanokról, telekadóról, a sportolási lehetőségek bővítéséről, illetve a somogyi vármegyeszékhely út- és járdafelújítási programjáról is szó esett. Ez utóbbi érintett például a Szőlőhegyi utat is.

"A beszélgetések során elhangzottak beépülnek Kaposvár hosszútávú fejlesztési terveibe. Így állt össze az a program is, amely az egészségmegőrzés, a népesség-gyarapodás, a klímavédelem, az energiafüggetlenség és az újraiparosítás céljait, illetve lehetőségeit taglalja. Ezeknek a törekvéseknek már most számos eredménye látszik. Hogy csak egyet mondjak: mára rekord alacsony Kaposváron a regisztrált álláskeresők száma és nyugodtan mondhatom, hogy nagyon közel van már a teljes foglalkoztatottság is"  - mondta el kérdésünkre Szita Károly polgármester.

A hétfőn kezdődött kaposvári beszélgetések szeptember közepéig tartanak. A fórumok időntját és a helyszíneket ide kattintva találják meg.

Címkék: városlakó, beszélget, Kaposfüred, polgármester, fórum, Deseda, fejlesztés, Szita Károly, olvasóink kérdezték