Helybéliekkel, civil szervezetek képviselőivel, horgászokkal és sportolókkal telt meg csütörtökön délután a toponári halőrház rendezvényközpontja. Az érdeklődők Szita Károly, polgármester konzultációs sorozatának legújabb állomására érkeztek, ahol a Deseda fejlesztési terveiről, illetve az érdeklődők javaslatairól esett szó.

Kaposvár polgármestere előbb a tó körüli korábbi fejlesztéseket vette sorra, így szóba került az arborétum, a csónakház, a kondipark, a tó körüli kerékpárút, a Fekete István Látogatóközpont, a kalanderő, az elektromos kishajó, a wakeboard pálya, a strand büfésorának arculati megújítása és az országszerte népszerű horgászturisztikai célponthoz kapcsolódó infrastrukturális beruházások.

Szita Károly ezután kikérve a résztvevők véleményét két nagyívű fejlesztést jelentett be, amelyek már az idei évben elindulnak. A Modern Városok Program 2 milliárd forintjából megkezdődik a kemping fejlesztése. A korszerűsítés végén a létesítmény egyszerre szolgálja majd piaci alapon a vendégek kényelmét és egyfajta diákszállásként a fiatalok táborozásást.

Idén megkezdődik a tó vízminőségének javítása is. A szakemberek előbb felmérik a jelenlegi helyzetet, majd ahhoz mérten kidolgozzák a tennivalókat. Ennek a programnak a részeként a partvédelem ügye is előtérbe kerül.

A vízminőség javítása a strand komfortját is növeli majd, hiszen az üledék, az iszap kotrása is a tervek között szerepel, akárcsak egy homokos plázs és egy új móló kialakítása is.

Címkék: ökoturizmus, vízminőség, kemping, idegenforgalom, , fejleszt, olvasóink kérdezték, strand, Deseda, Kaposvár