Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón elmondta: a terasznyitást az teszi lehetővé, hogy pénteken Magyarországon várhatóan a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót. A teraszok 21 óra 30 percig tarthatnak nyitav, a vendégeknek nem kötelező a maszk, a személyzetnek viszont igen.

A tárcavezető egy kérdésre válaszolva azt is elmondta: egyelőre nem lehet megmondani, hogy kell-e harmadik oltás és hogy az mikor kell. A legfontosabb most az oltakozás, a kormány részéről pedig az, hogy legyen elegendő vakcina.

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló, a parlament előtt lévő törvényjavaslat azt a célt szolgálja, hogy az ország cselekvőképessége, a koronavírus-járvány elleni védekezés biztosított maradjon - közölte a miniszter. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a javaslatban határidő - az őszi parlamenti ülésszak kezdetét követő tizenötödik nap - is szerepel, a korábbi ellenzéki kritikákra tekintettel. Hozzátette: a kormány, ha már nincs szükség a veszélyhelyzetben alkalmazható eszközökre, akkor bármikor saját maga is dönthet a veszélyhelyzet megszüntetéséről.

Címkék: terasz, enyhítés, fertőzött, oltóanyag, szigorítás, óvintézkedés, oltás, korlátozás, elhunyt, beteg, koronavírus, vakcina, iskola, járvány, olvasóink kérdezték