Csaknem 120 éve ültették a platánokat a Noszlopy Gáspár utcában. Bár kívülről sokszor egészségesnek látszanak, mégis több olyan akad, amelyik belülről veszélyesen elkorhadt. Erről egy röngtenszerű műszer segítségével bizonyosodtak meg tavaly a szakemberek. Akkor 13 balesetveszélyes fát távolítottak el és a helyükre méretes csemetéket ültettek.

A platánok metszése most is időszerű. A veszélyes faágakat emelőkosár segítségével fűrészelik le. A belvárosiakkal együtt több százra tehető a korosabb fák száma.

Már megmetszették a fákat a Bajcsy Zsilinszky utcában és a Németh István fasorban is. A városüzemeltetés munkatársai szigorú ütemterv szerint haladnak a városban, de lakossági bejelentésre is metszenek. Ha balesetveszélyesnek tűnik egy fa, rövid időn belül megvizsgálják.

Kaposváron nagyjából 22 ezer közterületi fa van, amiből 1200 darab 80 évnél is idősebb. A klímavédelmi törekvéseken túl ezért is kezdett a város a közelmúltban egy nagyszabású ültetési programba, amelynek során 6 ezer új csemetét ültetnek el.

Címkék: metszés, olvasóink kérdezték, kaposvár