A koronavírus járvány miatti védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló pénteki kormányrendelet érinti az energia- és közműszolgáltatók ügyfélszolgálatainak működését is. A személyes ügyintézés a korlátozások alatt szünetel. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében arra kéri az ügyfeleket, hogy ügyeiket digitális platformokon, az az online, telefonon, illetve e-mailben intézzék.

Az E.ON Hungária Csoport energiaszolgáltató és az ELMŰ-ÉMÁSZ is hasonló közeményt küldött, amelyben közlik, hogy ők is ideiglenesen szüneteltetik a személyes ügyintézést ügyfélszolgálati irodáikban, továbbá csökkenti a tervezett üzemszünetek számát. A vállalatcsoport arra kéri ügyfeleit, hogy aki teheti, mobilapplikáción keresztül adja meg a mérőóra állását.

Az energiaszolgáltatók az ügyintézéshez javasolják a telefonos, az online és az e-mail-es kapcsolattartást, ahol a szolgáltatók munkatársai továbbra is mindenben állnak rendelkezésre.

Mivel az élelmiszerboltok és az újságosok továbbra is nyitva tarthatnak, így azok, az előre fizetős mérővel rendelkező ügyfelek, akik villanyszámlájuk egyenlegét itt szokták feltölteni, ezt továbbra is megtehetik.

Az előre fizetős mérő egyenlegét személyes ügyintézés formájában feltöltő földgázfogyasztók a feltöltést az ügyfélszolgálatokon kialakított ügyeleti rendben végezhetik el. Az ügyintézés ügyeleti rendjéről a szolgáltatók honlapjukon, telefonon és e-mailben adnak tájékoztatást.

Az online platformokon továbbra is lehetőség van:

- mérőállást diktálni és az előző mérőállásokat ellenőrizni,

- e-számlát igényelni,

- számlákat, egyenleget lekérdezni,

- online bankkártyával fizetni,

- nyitott tételeket, lejárt tartozásokat megtekinteni,

- adatokat módosítani,

- számlázási, fizetési módot megváltoztatni

- a részszámla értékét módosítani,

- névátírást kezdeményezni,

- a tervezett üzemszünetekről értesítést kapni.

A szolgáltatók munkatársai az egészségvédelmi előírások maximális betartása mellett a fogyasztók ingatlanjaiban továbbra is elvégezhetik a mérőórák leolvasását, az ellátásbiztonság érdekében halaszthatatlan karbantartásokat.

Címkék: energiaszolgáltató, szünetel, ügyfélfogadás, áram, gáz, víz, olvasóink kérdezték