Az éjszakai és nappali hideg, valamint szélviharos időjárás kapcsán a megyei katasztrófavédelem és a hajléktalan szálló vezetőjével egyeztetett ma Szita Károly. A polgármester Facebook videójából kiderül, hogy a tűzoltóság részéről elmondták, személyi sérülés nem történt, de három fa kidőlt játszóteret, közutat és egy házat veszélyeztetve, valamint egy másik ház tetetjét megrongálta a nagy szél. Összesen 17 lakástűzhöz vonultak és 41 műszaki mentést hajtottak végre, amelyeknek zöme közlekedési baleset volt.

De nem csak Kaposváron, hanem az egész megyében vonultak a tűzoltók tegnap. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjának részletes beszámolója szerint Nagyatádon egy ház lemeztetejét bontotta meg a szél, Magyyaregresen pedig egy épületre dőlt egy fa.


Fotók: Marcali HTP, Kaposvár HTPFotók: Marcali HTP, Kaposvár HTPFotók: Marcali HTP, Kaposvár HTPFotók: Marcali HTP, Kaposvár HTPFotók: Marcali HTP, Kaposvár HTPFotók: Marcali HTP, Kaposvár HTP
Fotók: Marcali HTP, Kaposvár HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Nagyberényben és Kisberényben villanyvezetékre dőlt egy-egy fa, Kéthelyen, Segesden és Lengyeltótiban pedig útra dőltek fák, amelyek akadályozták a közlekedést és nehezítették a gyalogosforgalmat.

A polgármester Facebook videójában beszámolt arról is, hogy a hajléktalan szálló 115 fedélnélkülire figyel, az ott dolgozók szólnak mindenkinek, hogy az éjszakát a szállón töltsék. A férőhelyeket úgynevezett iglukkal bővítik, amelyeket meleg takarókkal, matracokkal a szálló udvarán állítanak fel. A polgármester megköszönte mindenkinek a munkáját, akik a kaposváriakról gondoskodnak.

Címkék: hajléktalanok, Szita Károly, katasztrófavédelem, olvasóink kérdezték