Tavaly év végén hetedik alkalommal hirdette meg országos gyermekrajzpályázatát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. általános iskolás gyerekeknek. Az „Álomút” című felhívásra ezúttal is öt kategóriában várják a pályaműveket:

• 1-2. osztály

• 3-4. osztály

• 5-6. osztály

• 7-8. osztály

• gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos, sajátos nevelési igényű gyermekek.

Kategóriánként egy győztest hirdetnek a szervezők, a legjobbnak választott pályaművekből a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook oldalán szervezett közönségszavazás alapján különdíjat is bezsebelhet az az általános iskolás, aki beküldi alkotását.

A kategória- és a közönségszavazás győztese egy-egy osztálykirándulást nyer jövőre a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe. A nyertes osztálytársaival együtt utazhat busszal Kiskőrösre, ahol elleshetik az útépítés fortélyait, igazi úthengert vezethetnek, belekóstolhatnak a közlekedési hírszerkesztésbe, interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel.

A kiskőrösi Kőrösszolg Nonprofit Kft. felajánlásából a nyertes osztályok az osztálykirándulás alkalmával megtekinthetik Petőfi Sándor szülőházát, részt vehetnek egy izgalmas kalandozáson a János Vitéz Látogatóközpontban, illetve várostörténeti sétán vehetnek részt.

Az osztálykiránduláson kívül a győztesek művei egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin, illetve 150 darab 10.000 forint értékű ajándékutalvány is gazdára talál. A társaság díjazza a gyerekeket felkészítő pedagógusokat is.

Nevezni kizárólag elektronikusan, az alkotásról készített fotó feltöltésével lehet a társaság honlapján 2021. január 15-ig. A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a rajzpalyazat(kukac)kozut.hu e-mail címen lehet.

Címkék: rajz, diák, közút, pályázat, olvasóink kérdezték