Ismét megmozdult a föld Kaposvár környékén. Szerda este újabb földrengést lehetett érezni a megyeszékhelyen és környékén, igaz ezúttal jóval gyengébbet, mint december 29-én. Akkor 6,3-es erősségű földrengés rázta meg a horvátországi Petrinját, ezt lehetett később Magyarországon is érezni.

Győri Erzsébet, az ELKH CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának munkatársa az MTI-nek azt mondta: az 5,3-es magnitúdójú utórengés 18 óra 1 perckor keletkezett Horvátországban, 10 kilométeres mélységben, ismét Petrinja község közelében, a magyar határtól megközelítőleg 100 kilométerre. Ezt érezték többen is Kaposváron.

Múlt hétfőn és kedden két erősebb - 5,2-es, illetve 6,3-es erősségű - földrengés rázta meg Közép-Horvátországot; a katasztrófának hét halálos áldozata és 28 sérültje van, és folyamatosak az utórengések. A károk nagyságáról egyelőre csak becslések állnak rendelkezésre. A horvát kormány hétfőn természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Sziszek-Monoszló (Sisak-Moslovacka) megyét, valamint Zágráb és Károlyváros (Karlovac) megye egyes részeit.

Címkék: földrengés, olvasóink kérdezték, somogy megye, kaposvár