A kormány úgy döntött, hogy szentestére, azaz december 24-éről 25-ére virradó éjjelre felfüggeszti a kijárási tilalmat - jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert elmondta: a kormány döntése értelmében a magánrendezvények, családi rendezvények 10 fős korlátját továbbra is úgy kell érteni, hogy abba nem számítanak bele a 14 év alatti gyermekek.

A kormány arról is döntött, hogy hétfő éjféltől, azaz december 22-én 0 órától megtiltja az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmú repülőgépek leszállását, beleértve az üzleti célú magánrepülőgépekét is. A teherforgalom zavartalanul zajlik - tette hozzá.

Szentestére felfüggesztjük a kijárási tilalmat. A családi összejövetelek tíz fős korlátjába nem számítanak bele a gyermekek.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. december 21., hétfő

Orbán Viktor a napokban azt mondta: egy este lehet, hogy belefér, de nem akarja, hogy az emberek kockáztassanak, ezért arra kért mindenkit, maradjanak inkább otthon. A kormányfő szerint idén kis karácsony lesz, talán húsvétkor megülhetjük a szokásos nagy családi ünnepeket.

A dolgok mostani állása szerint úgy kell számolni, hogy a koronavírus-járvány miatti járványügyi készültség 2021-ben valószínűleg egész évben fennmarad - ezt is a miniszterelnök jelentette be ma reggel Budapesten, a Karmelita kolostorban, miután átadta az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőinek a kinevezési okiratukat. Orbán Viktor hozzátette: könnyebb szakaszok talán lesznek az első adag vakcina után, majd az oltóanyag tömeges megérkezését követően, "de mire visszaáll minden a normális kerékvágásba, az legalább egy teljes esztendőt elvisz majd".

Címkék: kijárás, szenteste, Orbán, miniszterelnök, vakcina, korlátozás, oltás, olvasóink kérdezték, koronavírus