A 2020. december 05. napján hatályba lépett, a veszélyhelyzet ideje alatt teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet ideje alatt elrendelt működési rendjéről szóló 556/2020. (XII.4.) Korm. rendelet rendelkezik a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságról is.

Fenti rendelet 9.§-a értelmében a hatálybalépéskor (tehát 2020. december 05. napján) fennálló és az azt követően, a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság időtartama, valamint a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzet fennállását megállapító határozat hatályának időtartama meghosszabbodik a veszélyhelyzet megszűnésének hónapját követő második hónap végéig.

A 2020. november 04. napján kihirdetett 505/2020. (XI.17.) számú Korm. rendelet értelmében a veszélyhelyzet várhatóan 2021. február 08. napjáig áll fenn.

Fentiek értelmében a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró jogosultság 2021. április 30. napjáig automatikusan meghosszabbodik, azt meghosszabbítani a fenti időpontig nem szükséges.

A fenti rendelkezés a már lejárt jogosultsággal rendelkezőkre, továbbá az új jogosultságot igénylőkre nem vonatkozik.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: gyermekvédelmi kedvezmény, jogosultság, veszélyhelyzet, határidő, támogatás, olvasóink kérdezték