A MÁV-Start 66 új testkamerát szerzett be, így már 174 támogatja a jegyvizsgálók munkáját - tájékoztott közleményben vasárnap a MÁV. Az új kamerákat a Keleti pályaudvarra, Komáromba, Miskolcra, Sátoraljaújhelyre, Füzesabonyba, Záhonyba, Szegedre és Tapolcára telepítették, és továbbiak beszerzését is tervezik

A társaság tapasztalatai szerint a jegyvizsgálók bántalmazásának megelőzésében nagyon hatékony eszköz a testkamera alkalmazása. Az utóbbi években az eszközöknek köszönhetően csökkent a súlyos konfliktusok száma a vonatokon. 2018-ban 123, 2019-ben 70, idén pedig eddig 62 esetben bántalmaztak jegyvizsgálót szolgálatteljesítés közben. 

A hasonló esetek megelőzése érdekben 2020-ban csaknem 126 ezer órában kísérték a vonatokat biztonsági személyzettel a vasútőrök, továbbá 3500 órában együttműködési megállapodás alapján polgárőrök is. 

A testkamerát, annak hivatalos bemutatóját követően 2019. szeptember 1-étől vehették használatba jegyvizsgáló munkatársaink összesen 12 telephelyen 103 darab eszközt. 2020-ban újabb beszerzés történt, amely keretében 66 darab kamera érkezett. A MÁV-START további testkamerák beszerzését tervezi.

Címkék: testkamera, máv, biztonság, olvasóink kérdezték