A részletekről a Somogy Megyei Önkormányzat az alábbi közelményben tájékoztatott:

"A koronavírus járvány terjedése miatt elmarad 2021. január 6-án a hagyományos ünnepi közgyűlés és a megyeheti programokat sem tartja meg a Somogy Megyei Önkormányzat. Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke a döntéssel kapcsolatban kiemelte: ahogy az elmúlt években már hagyománnyá vált, ezúttal is az egyik somogyi városba, ezúttal Barcsra terveztük a Somogy Megyei Közgyűlés ünnepi ülését, de a járvány közbeszólt, elmarad megyénk legnagyobb ünnepe.

A Vízkeresztkor tartott Megyenapon minden évben megemlékeztünk arról, hogy a megyék közül elsőként Somogy kapott címert és pecséthasználati jogot 1498-ban II. Ulászló királytól, összefoglaltuk az előző év eredményeit, kicsit mindig előretekintettünk az előttünk álló időszakra, de ezen a napon ismertük el a kiemelkedően teljesítő somogyiak munkáját is.

A közgyűlés döntése már megszületett szeptemberben a Pro Comitatu Somogy és a Somogy Polgáraiért kitüntetésekről, ahogy az Örökségünk - Somogyország Kincse címmel elismertek névsoráról is határozott. Sajnos ezeket az eredetileg január hatodikára tervezett ünnepségen nem adhatjuk át, de amint a járványhelyzet lehetővé teszi, pótolni fogjuk.

A Megyenappal együtt az ünnepi Megyehét többi programja is elmarad, így jövő év elején az évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő jótékonysági Megyebált sem rendezzük meg. A bál bevételéből támogattuk 2011 óta a somogyi diákok osztálykirándulását a „Szülőföldem Somogyország” program keretében. Célunk, hogy ez a lehetőség továbbiakban is a tanulók rendelkezésére álljon, reményeink szerint márciusban újra ki tudjuk írni a somogyi vidékek megismertetését célzó osztálykirándulások támogatásának pályázatát."

Címkék: megyebál, osztálykirándulás, megyehét, közgyűlés, kitüntetés, önkormányzat, olvasóink kérdezték, Somogy