A Kaposvári Közlekedési Zrt. buszait naponta ózongenerátorral fertőtlenítik, a szájmaszk használata a járatokon kötelező. Ezt az utasok döntő többsége betartja, aki ezt mégsem tenné meg, azt a buszvezetők figyelmeztetik erre. A sofőrfülkét pelexifal választja el az utastértől.

A KAVÍZ Kft. szolgáltatásai rendben zajlanak, a minőségvizsgáló laboratóriumban rendszeresen gyűjtik a szennyvíz mintákat, amelyeket továbbítják a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályára, ők pedig vizsgálatra Budapestre az Nemzeti Népegészségügyi Központba. A mérőórák leolvasását jelenleg is maszkban végzik a KAVÍZ szakemberei.

A Kapos Holding Zrt. ügyfélszolgálatán megmaradtak a tavasszal bevezetett óvintézkedések: belépéskor a szájmaszk használata kötelező, az ügyfélszolgálati térben egyszerre egyidőben csak 10 ügyfél tartózkodhat. Továbbra is arra kérik az ügyfeleket, hogy aki teheti, ügyeit intézze online.

A Virágfürdőben valamennyi részleg üzemel, folyamatos fertőtlenítés mellett. A gyógyászati részlegen telefonon kell időpontot kérni, hogy ne legyen torlódás. A nyitvatartási időről a honlapon lehet bővebb információt találni. Az uszoda egész területén, a közösségi terekben szájmaszk használata kötelező.

A Kaposvári Nagypiac folyamatosan nyitva tart. A vásárlók figyelmét arra hívják fel, hogy a zárt terekben, az üzletekben és a csarnokokban továbbra is kötelező a maszk használata.

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. zökkenőmentesen végzi a hulladék szállítását és feldolgozását. Egyúttal arra kérik ügyfeleiket, hogy bekötött zsákokban helyezzék el a hulladékot a hulladékgyűjtő edényekben, kiváltképpen azokban a háztartásokban, ahol megjelent a betegség.

A Holding összes cégénél biztosított a védőeszközök, fertőtlenítőszerek folyamatos utánpótlása. A dolgozók testhőmérsékletét a munkakezdéskor minden telephelyen ellenőrzik, a 37,5 foknál magasabb mérési eredmény esetén a munkavállalót orvoshoz irányítják.

A Kaposvár Aréna sporteseményein és rendezvényein szigorítottak a beléptetésen. Amíg nem rendelik el a zárt kapus mérkőzéseket, addig csak szájmaszkkal, testhőmérséklet mérés után lehet belépni a csarnokba. A lelátón ültetési rendet vezettek be.

A színházba járók egészsége érdekében járványügyi szabályokat vezetett be a Csiky Gergely Színház is. Ezek közé tartozik többek között az, hogy csak tünetmentes nézők látogathatják az előadásokat, melyek előtt egyébként mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét. Akinél a hőmérő 37,5 Celsius foknál magasabb értéket mutat, nem léphet be a színházba. A közönségforgalmi területeken és a nézőtéren mindenki számára kötelező a maszk viselése.

A Szivárvány Kultúrpalotában szintén kötelező a maszkhasználat a nézőtéren. Lefújt rendezvényekről egyelőre nem érkezett hír.

A szórakozóhelyek, éttermek egyelőre korlátozások nélkül látogathatóak, az üzletekben azonban szintén kötelező arc eltakarása.

Címkék: második hullám, koronavírus, olvasóink kérdezték, kaposvár