Levélben keresi meg a napokban a Kaposvári Városüzemeltetési Nonprofit Kft. azokat a tulajdonosokat és közös képviselőket, ahol a tulajdonosok a  hulladéktároló edényeket nem az ingatlanon belül, hanem az utcán tartják kint. Nekik úgynevezett közterület használati szerződést kell kötniük a céggel. A szolgáltató mintegy 560 címzett részére küldi ki a levelet, amely 768 helyszínre vonatkozik és 978 db tárolóedényt érint. A levélhez csatolják a szerződést és a kukák elhelyezésére vonatkozó kérelem mintáját is - írja közleményében a Kapos Holding Zrt.

A Kaposvári Városüzemeltetési Nonprofit Kft. egyben arra is felhívja az érintettek figyelmét, hogy tartsák be az alapvető szabályokat: így például azt, hogy gyűjtőedény fedelét csukva kell tartani, a hulladékot a gyűjtőedényben úgy kell elhelyezni, hogy az, az edény mozgatásakor és ürítésekor ne szóródjon, valamint a gépi ürítést ne akadályozza. Ugyancsak fontos szabály – a koronavírus járvány idején még hatványozottabban –, hogy a gyűjtőedényen kívül elhelyezett hulladékot a cég a tulajdonos költségére elszállíttatja a közterület szennyezésének megakadályozása érdekében.

kukatakaró

A következő hetekben folytatódik az új társasházi kukatárolók kialakítása is. A közterületeken elhelyezett konténereket eltakaró, Kaposvár emblémával ellátott fém- és farácsokat tavaly kezdték el kihelyezni városszerte. Azt, hogy az egyes házaknál hova kerüljön, a kivitelező és a város egyezteti majd az érintett lakókkal.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: kuka, közterület, tároló, szemét, olvasóink kérdezték