Április 6-a óta ingyenes volt a parkolás valamennyi önkormányzati fenntartású parkolóban. Az engedmény azt hivatott segíteni, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ideje alatt a fertőzés terjedésének csökkentése minél hatékonyabb legyen. Ha valaki például autóbusz helyett saját autóval akart munkába járni, akkor annak költségét mérsékeljék. A veszélyhelyzet megszűnését követően a kormány július elsejével megszüntette az ingyenes közterületi parkolást.

Kaposvár polgármesterének döntése értelmében a somogyi megyeszékhelyen azonban az első napokban nem büntetnek az ellenőrök, csupán figyelmeztetnek. Figyelemfelhívó cetliket helyeznek ki azokra az autókra, akik nem vettek jegyet, annak ellenére, hogy fizetőparkolóban állnak. A moratórium július 5-én éjfélig érvényes, azt követően már mindenhol betartatják a parkolás rendjét.

Kaposváron - ellentétben például a fővárossal - nem emelkedik a parkolás díja sem.

Azokat se éri kár, akik már korábban megváltották parkoló bérletüket, mert a város már áprilisban úgy döntött: az intézkedés fennálltának idejével meghosszabbodik a már megvett igazolványok érvényességi ideje, vagyis még 86 napig érvényesek a havi vagy éves bérletek.

Címkék: bérlet, érvényes, parkolás, díj, ingyenes, önkormányzat, olvasóink kérdezték, Kaposvár