Május 15-én, péntektől egészen május 18-a, hétfő éjfélig lezárja a forgalom elől a Béla király utca cukorgyár előtti szakaszát a közlekedési központ kivitelezője. A lezárásra az épülő körforgalom alatti csapadékvíz-csatorna kiváltása miatt van szükség.

A Baross Gábor utca, Hársfa utca és a Béla király utca kereszteződésében, az épülő körforgalom területén már csak egyetlen közmű kiváltása van hátra, ennek a munkának a részeként azonban négy napra le kell zárni a Béla király utca felső szakaszát, hogy az új csapadékvíz-elvezető csatornát kiépíthessék a szakemberek az úttest alatt.

A pénteken kezdődő munkálatok idején a Béla király utcán keresztül nem lehet gépjárművel átjutni a vasút túloldalára, illetve onnan a belváros irányába.

A közlekedőknek kerülő útvonalat kell választaniuk, erre a Nyugativánfa utcát jelölték ki a szakemberek (az ott található beton terelőelemeket ideiglenesen félrehúzzák). Kérik, hogy lehetőség szerint kerüljék el a keskenyebb Kaposrét sort! Mindkét utcában sebességkorlátozás van érvényben.

A vasútállomás felől érkezőknek figyelniük kell arra, hogy a Baross Gábor utca tulajdonképpen zsákutca lesz, hiszen sem a Hársfa, sem pedig a Béla király utca felé nem lehet majd tovább hajtani. Az autósoknak ezért az Anna utca, a Fő utca és a Pécsi utca felé kell kerülniük. A Hársfa utcából érkezők csak a Baross Gábor utca irányába kanyarodhatnak.

A forgalmirend-változás érinti a helyi autóbusz-közlekedést is. A Rómahegy és az Ivánfahegy felé tartó 6-os járat az Anna utca – Fő utca – Pécsi utca – Nyugativánfa utcán keresztül közlekedik, emiatt a hadkiegészítő parancsnokság előtti megállót nem érintik a buszok. Visszafelé a Nyugativánfa utca – Pécsi utca – Fő utca – Hársfa utca ¬– Baross Gábor utca útvonalon közlekednek majd a járatok.

Részletesebb információt a http://www.kaposbusz.hu/ oldalon vagy telefonon, a 82/411-850-es számon kaphatnak. A módosítást a navigáció jelezni fogja.

Security Check Required

null

Címkék: béla király utca, lezárás, olvasóink kérdezték, kaposvár