Május 1-jén 00:01-től szabad először kihajózni ragadozóhalas felszereléssel a balatoni kikötőkből - írja honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Korábban már volt egy részleges feloldás, viszont csak békés halakra és csak a partközeli sávra szólt.

Május 1-től felszabadul a süllő, a balin és a sügér fajlagos tilalmi ideje, azonban a kősüllőre továbbra is tilalom van, egészen június végéig. A pontytilalom is feloldásra került, azonban ez nem vonatkozik a Keleti-Bozót-csatornára, a Nyugati-övcsatornára, a Cigány-csatornára és a Kis-Balatonra.  

Május 4. és június 15. között van érvényben a harcsa és a compó tilalmi ideje. Itt fontos megjegyezni, hogy a Balatonon helyi szabály, hogy a harcsa fogási tilalma minden méretre vonatkozik.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a járványhelyzet miatt felhívja a figyelmet, hogy a horgászok ügyeljenek arra, hogy egy horgászhelyen, valamint egy vízi járműben csak egy háztartásban élők tartózkodjanak együtt. Ezen korlátozás várhatóan a veszélyhelyzet végéig érvényben lesz, és a vízi rendőrség ellenőrzi majd betartását a horgászok lakcímkártyája alapján.

Címkék: horgászat, csónak, tilalom, Balaton, olvasóink kérdezték