Az elsődleges és legfontosabb cél, hogy a Kaposvári Egyetem egy esetleges integráció után is koherens, multidiszciplináris oktatási egységként, mint Kaposvári Egyetemi Campus működjön tovább, megtartva a karokon átívelő képzési és kutatásfejlesztési programjait. Ez nemcsak az egyetem jövője, hanem a régió gazdaságának fellendülése szempontjából is kulcsfontosságú.

Így reagált a Kaposvári Egyetem vezetése arra a törvényjavaslatra, amely szerint a Kaposvári Egyetem egyesül a Szent István Egyetemmel.

A Kormány 2020. március 11-én felsőoktatási kérdésekben is döntött, elfogadta többek között azt a minisztériumi előterjesztést, amely szerint 2020. augusztus 1-vel a Kaposvári Egyetem egyesül a Szent István Egyetemmel, valamint a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Karával és az Eszterházy Egyetem gyöngyösi Károly Róbert campusával. Az új egyetem javasolt neve: Szent István Egyetem (SZIE). Emellett a kormány döntött a modellváltás ügyében is, amelynek értelmében 2021. január 1-től az új SZIE állami vagyonkezelői alapítványi fenntartásba kerül.

A Kaposvári Egyetem vezetése a tervekről egy, majd a döntésről két alkalommal kapott szóbeli tájékoztatást az ITM Felsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért felelős államtitkárságától. A 2020. március 31-én az Országgyűlés elé beterjesztett nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatról az Országgyűlés honlapjáról szereztünk tudomást.

A jelen sajtóközleményben leírtakon kívül jelenleg semmilyen információ nem áll rendelkezésünkre az integráció lebonyolítására vagy a jövőbeni működésre vonatkozóan.

Az Egyetem vezetése a továbbiakban is elkötelezett az Egyetem jövőbeni fejlődésében. Amennyiben az integrációról szóló döntés megszületik, elsődleges és legfontosabb célunk, hogy a Kaposvári Egyetem az új szervezetben is, koherens, multidiszciplináris oktatási egységként, mint Kaposvári Egyetemi Campus működjön tovább, megtartva a karokon átívelő képzési és kutatásfejlesztési programjait. Meggyőződésünk, hogy az Egyetem csak így lehet katalizátora a régió gazdasági fellendülését célzó programoknak, csak így tud szellemi központként tovább működni.

Címkék: törvényjavaslat, működés, összeolvadás, Gödöllő, egyetem, olvasóink kérdezték, Kaposvár