Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közlekedésben - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján. A vakok és gyengénlátók számára a távolsági járatok váltak ingyenessé, amíg nem készül el az elektronikus jegyrendszer akadálymentesített változata.

Schanda Tamás elmondta azt is, a kijárási korlátozással összhangban módosulnak a helyközi közlekedés menetrendjei. Valamennyi helyközi közszolgáltató március 30-tól április 10-éig a tanszüneti napokra érvényes menetrendre áll át, szombaton és vasárnap a szokásos hétvégi közlekedési rend lesz életben. A Volánbusz agglomerációs járatai április 1-je, szerda üzemkezdettől a szombati menetrend szerint közlekednek.

Kiderült az is, hogy Magyarországon már hét laborítóriumban folyik a koronavírustesztek elemzés, de az államtitkár szólt arról is, hogy nincs áruhiány az országban, és folytatják a fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket is.

A szombattól hatályos kijárási korlátozással szintet lépett a járvány elleni védekezés - jelentette ki Müller Cecília, országos tisztifőorvos a sajtótájékoztatón.

Továbbra is egyértelmű cél a járvány terjedésének lassítása, és ehhez feltétlenül szükséges a teljes lakosság együttműködése. Ezért a tisztifőorvos ismét azt kérte az idősektől, hogy maradjanak otthon, mert az ő legfőbb védelmüket az szolgálja, ha nem találkoznak másokkal. Egyúttal azt is javasolta nekik, hogy a bevásárláshoz kérjenek segítséget.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: operatív törzs, tömegközlekedés, sajtótájékoztató, koronavírus, olvasóink kérdezték