Alább változtatás nélkül közöljük a cég szerdai közleményét.

A Somogy Temetkezési Kft. a temetkezési szolgáltatást (ügyintézés, halottszállítás, temetés stb.) és a hozzátartozók kegyeletgyakorlásának lehetőségét folyamatosan biztosítja.

A legveszélyeztetettebb helyzetben az ügyintézőink, a temetőgondnokok, a halottszállítók és a sírásók vannak. A korábban elrendelt higiéniai szabályokat minden kollégának szigorúan be kell tartani.

A 2020. március 12-én életbe lépett és a kormány által kihirdetett veszélyhelyzettel összhangban az alábbi intézkedéseket adtuk ki a munkatársaink részére.

Ügyintézés:

Minimálisra kell csökkenteni a temetés megrendelésen részt vevő családtagok számát (maximum 2 fő). A kaposvári irodában egymástól távol két külön ügyfelező asztalnál 2-2 fő. Amennyiben több hozzátartozó érkezik, azokat külön helyiségben kell elhelyezni vagy várakozzanak az iroda előtt). Biztosítani kell a kézfertőtlenítés lehetőségét a hozzátartozók részére is. Ha lehetőség van rá, személyesen járunk el a hatóságoknál és az okmányok elkészíttetésében. Természetesen maradéktalanul betartva az ügyfélfogadásra vonatkozó szabályokat.

Halottszállítás:

Minden autóban lenni kell: fertőtlenítő szer (lehetőleg alkoholos), papírruha, kesztyű.

Házi halott szállítása esetén pontosítani kell az elhalálozás idejét. Ha lehetőség van rá, akkor a szállítást 3 óra múlva kell megkezdeni. A kihűlt test már nem fertőz (kivéve a testnedvek). A kollégák figyelmét fel kell hívni, hogy háznál ne öltöztessenek. Erre kerüljön sor a kórházban vagy a temetőben (szállítás helyszíne).

Koronavírussal fertőzött elhunyt szállítása esetén ugyanaz az eljárás, mint az AIDS-cel fertőzött esetén.

Temetés:

A szokásos rendben történik, lehetőség szerint korlátozott résztvevőkkel. Zárt térben történő gyászszertartás esetén korlátozni kell a részvevők létszámát. A ravatalozó méretétől függően 10-50 fő részvétele engedélyezhető. Amennyiben lehetőség van rá (és az időjárás ezt lehetővé teszi) a ravatalozást nyílt térben kell végrehajtani.

Javasoljuk a temetkezési szolgáltatást megrendelőknek, hogy 70 éven felüli hozzátartozójuk csak nagyon indokolt esetben, saját felelősségére vegyen részt a temetésen.

Amennyiben nagyobb temetési részvétel várható, akkor javasolni kell a hamvasztásos temetést és az urnaelhelyezés időpontját el kell halasztani békésebb időpontra. 

Fertőzött elhunyt esetén, valószínűleg hamvasztást rendelnek el. A hamvasztóüzemek által bevezetett szigorításokat maradéktalanul be kell tartani.

Az ügyfélszolgálati irodáink és a temetők változatlan nyitva tartással állnak a hozzátartozók rendelkezésére.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: somogy temetkezési kft., temetés, somogy megye, kaposvár, koronavírus, olvasóink kérdezték