Szerda délután rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett a kormány. Többek között megtiltották a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását. Ezen rendezvények esetében a rendezők és szervezők felelőssége, hogy ne tartsák meg azokat. Az egyetemeken pedig intézménylátogatási tilalmat vezettek be.

Ezek az intézkedések természetesen Kaposvárt is érintik. 


Elmarad a vasárnapi vásár is!

Erről Horváth László, a vásárt üzemeltető, Mercato Vásárközpont Kft. ügyvezetője tájékoztatta szerkesztőségünket.


Március 13-tól szünetelnek a Kortalan Torna órái

A koronavírus elleni hatékony fellépés érdekében péntektől átmenetileg nem tartják meg a Kortalan Torna foglalkozásait.

A város arra kér minden Kortalant, hogy továbbra is mozogjon minél többet! Jó alkalmat kínál erre a kaposvári önkormányzat és a Kapos Televízió együttműködésében készülő Kortalan TV-Torna, amely hétfőn, szerdán és pénteken 18.45-kor látható a Kapos TV-ben.

Hamarosan új részek is jönnek! Az eddigi összes rész elérhető ide kattintva!


Elmaradnak a könyvtári rendezvények

A Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár 2020. március 12-től határozatlan időre felfüggeszti a programszervezési munkásságát, egyúttal a tervezett könyvtári programok megtartását.

A könyvtár továbbra is várja a látogatókat, de fokozott óvatosságot kérnek mindenkitől.


A Rippl-Rónai Múzeum  lemondja a nagyobb rendezvényeit, nyitva tart, azonban csak egyéni látogatókat (max. 9 főig) fogad. Múzeumi foglalkozásokat, tárlatvezetéseket, ismeretterjesztő előadásokat, kiállítás megnyitókat bizonytalan ideig nem szerveznek.

Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Tisztelt Látogatóink! Múzeumunk vezetése - összhangban az Operatív ... csoport által megfogalmazottakkal - a kialakult körülményekre való tekintettel, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében lemondja a nagyobb rendezvényeit. Tesszük ezt látogatóink és munkatársaink védelmében. Múzeumunk - további intézkedésig - nyitva tart, azonban csak egyéni látogatókat (max. 9 főig) fogad.


A Kaposvári Egyetemen rektori oktatási szünetet rendeltek el.

Security Check Required

null

Így fest a kiürült intézmény!


A Csiky Gergely Színház az alábbi közleményt küldte szerkesztőségünknek:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány által kiadott jogrendre hivatkozva a nyilvános rendezvényeket érintő tiltásnak megfelelően előadásainkat elhalasztjuk.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel az előadások pótlásáról a későbbiekben a Kormány további intézkedéseinek ismeretében adunk részletes tájékoztatást.  

Meggyőződésünk, hogy a Kormány által megtett lépések mindannyiunk érdekeit szolgálják, amint a körülmények lehetővé teszik ismét szélesre tárjuk színházunk kapuit, elmaradt előadásainkat pótoljuk.


A Kultik kaposvári mozija szintén hozott néhány új intézkedést.

KultikKaposvar

Kedves Vendégeink! A mozilátogatók és munkatársaink biztonságának m... egőrzése érdekében Magyarország kormánya által hozott jogszabályokkal összhangban működik a KULTIK Mozihálózat. Ennek megfelelően március 12-től: - zárt helyen egyszerre egy időben 100 főnél több személy nem tartózkodhat. - előadásainkat egymástól időben elcsúsztatva indítjuk, így az egy-egy előadásra érkező ill.


 A Roxínház márciusi előadásai már biztos elmaradnak.

Roxínház Kaposvár

POZITÍV POSZT - Mert ilyen is kell Akik az idei évadban látogatják ... az előadásainkat, megtapasztalhatták, hogy minden előadás előtt pár szóban ismertetjük az életre hívott Mecénás Programot és annak fontosságát. Ez ezután sem lesz másként, de most alkalmanként, itt az oldalunkon beszélünk arról is, hogy eddig mit sikerült KÖZÖSEN felmutatnunk a Mecénás Program keretén belül.


Az Együd Árpád Kulturális Központ rendezvényei az intézkedés visszavonásáig elmaradnak.

Agóra - Együd Árpád Kulturális Központ - Kaposvár

A Szivárvány Kultúrpalota mai előadására megváltott mozijegyek holna... ptól, március 12-től, a jegy leadása ellenében visszaválthatók a pénztár nyitva tartási idejében (hétköznaponként 13 és 19 óra között). A további mozijegyek az érvényesség hetében visszaválthatók a fenti feltételeknek megfelelően.


A Szivárvány Kultúrpalota szerdai előadására megváltott mozijegyek március 12-től, a jegy leadása ellenében visszaválthatók a pénztár nyitva tartási idejében (hétköznaponként 13 és 19 óra között). A további mozijegyek az érvényesség hetében visszaválthatók a fenti feltételeknek megfelelően.


A Virágfürdő változatlanul nyitva tart, a rendezvényeik azonban elmaradnak!

Security Check Required

null


Halasztásra kerül az All-Star Gála

A Somogy Megyei Kosárlabda Szövetség az eredetileg március 14-én, szombaton megrendezésre kerülő Somogyi Megyei All Star Gála elhalasztása mellett döntött.

A gálamérkőzést a terveink szerint a későbbiekben mindenképpen pótoljuk, ennek időpontjáról a kialakult események fényében dönt majd a Somogy Megyei Kosárlabda Szövetség.


Koncz Zsuzsa koncertje is kérdéses még.

Made in Kaposvár

Koncz Zsuzsa koncert, Kaposvár: Amennyiben a veszélyhelyzet minimum ... egy héttel a koncert megrendezése előtt kerül feloldásra, akkor a koncertet az eredeti időpontban (április 23.) tartjuk meg. Amennyiben nem oldják fel az országos veszélyhelyzetet, április 16-ától április 23-áig a jegyek visszaválthatóak vagy az új időpontban felhasználhatóak. A koncert új időpontja: november 12.


Városunkat érintő legfrissebb információ: koronavirus.kaposvar.hu oldalon olvasható.

Címkék: rendezvények, veszélyhelyzet, koronavírus, olvasóink kérdezték, kaposvár