Óvatossági intézkedésként Kaposváron elmarad a március 15-i Kossuth téri ünnepség, de a polgármesteri koszorúzást megtartja Szita Károly. Ezzel kíván emlékezni idén a szabadság forradalmának hőseire.

"A kaposváriak védelmében nem tartja meg a hagyományos március 15-i Széchenyi- és Kossuth téri ünnepséget Kaposvár Önkormányzata. Bár városunkban, Istennek hála, továbbra sem tudunk koronavírussal fertőzött betegről, ebben a helyzetben, mint minden nagy lélekszámú esemény, úgy a hagyományosan sok ezer kaposvári részvételével zajló március 15-i ünnepség megtartása is kockázatot jelentene" - indokolta a döntést Szita Károly polgármester.

Az önkormányzat ugyanakkor mindent megtesz annak érdekében, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke méltó módon megidézhető legyen. Kaposvár fő útvonalait idén is zászlók díszítik a nemzeti ünnep napjaiban, a középületeken is ott lesznek a nemzeti lobogók, és a Kossuth téri zászlófelvonást is megtartják.

A vírus által veszélyeztetett korosztályok védelme, a kaposváriak egészsége és biztonsága a legfontosabb, ám kokárdával és a lakóépületeinkre kihelyezett zászlókkal mindannyian kifejezhetjük tiszteletünket és hálánkat a szabadságért küzdő őseinknek.

Az Együd Árpád Kulturális Központ tájékoztatása szerint március 13-án, a Hősök templománál tervezett megemlékezés is elmarad: 

Agóra - Együd Árpád Kulturális Központ - Kaposvár

Ezúton szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy március 13-án a Hősök templománál valamint március 15-én a Széchenyi és a Kossuth téren a megemlékezések elmaradnak! Köszönjük a megértést!

Címkék: március 15, nemzeti ünnep, ünnepség, elmarad, koronavírus, olvasóink kérdezték, Kaposvár