Köszönetnyilvánítás - ezzel a címmel jutatta el szerkesztőségünknek Szita Károly polgármester sorait a Kaposvári Városháza sajtóosztálya. Változtatás nélkül közöljük:

Sok vihart megéltünk már Kaposváron, de olyanokat, mint az elmúlt egy hétben, talán még sohasem. A helyenként 100 km/h-s széllökések nem néhány órán, hanem napokon keresztül próba elé állították házainkat, intézményeinket, parkjainkat, fasorainkat, s leginkább bennünket, kaposváriakat.

Köszönetet mondok mindazoknak, akik óvták az embereket, óvták az otthonokat, figyeltek arra, hogy a szélsőséges időjárás ellenére se szenvedjünk el felbecsülhetetlen károkat. Az elmúlt napokban számtalan olyan jelzést kaptam, amely az emberi szolidaritásról, az önzetlen segítségnyújtásról szólt. Ismét bebizonyosodott, hogy az erős közösség képes megvédeni minden tagját.

Köszönöm az éjjel-nappali helytállást Kaposvár minden polgárának, önkéntesének és hivatásos segítőjének, legyenek azok mentők, tűzoltók, rendőrök, vagy éppen a városüzemeltetés szakemberei.

Az élet lassan visszatér a rendes medrébe. A kidőlt fák helyén újakat ültetünk, a megsérült épületeket pedig kijavítjuk.

Köszönöm, Kaposvár!

Szita Károly polgármester

Címkék: összetartozik, köszönet, közösség, vihar, szél, olvasóink kérdezték, Kaposvár